Nieuws

Emmaschool start Daily Mile

Wethouder Nathan Stukker gaf vandaag het startschot voor de Daily Mile die alle kinderen van PCBO Emmaschool vanaf nu elke week gaan lopen. Het actief bezig zijn bevordert de leerprestaties van de kinderen en zorgt voor de beweging die nodig is om lekker in je vel te zitten.   

Na de grappige en vrolijke warming up van Juvat Westendorp (danser/choreograaf/acteur) liepen alle groepen, onder luide aanmoediging van andere kinderen en ouders, een ronde om de school. Deze ronde zullen ze vanaf nu vaker lopen om, na geconcentreerd te hebben gewerkt, even te ontspannen. De ouders en kinderen van groep 7 hebben vooraf de Daily Mile uitgeprobeerd en waren heel enthousiast. Daarom gaan vanaf nu alle kinderen van de Emmaschool het rondje doen; de kleinere kinderen één keer per week en de oudsten drie keer per week.   

Daily Mile 

De Daily Mile is een initiatief om kinderen op scholen meer te laten bewegen. Erben Wennemars is ambassadeur van deze stichting. Het doel van The Daily Mile is heel simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school.  

Gezonde school 

De Daily Mile is een aanvulling op wat de Emmaschool eerder startte; het zijn van een gezonde school. Sinds dit schooljaar besteden ze aandacht aan het belang van gezonde voeding. Hiervoor ontvangt de school binnenkort een certificaat. Gezonde voeding en dagelijks bewegen zorgen er voor dat kinderen beter kunnen leren en fit zijn. 

Klik hier voor een mooi en uitgebreid verslag van de dag en een mooi filmpje.

 Kinderen zijn er klaar voor

 

gezonde hapjes

 Overzicht van de dag

 
 

Alle PCBO scholen open op 11 April

Het kiezen van een basisschool is een belangrijke beslissing voor u als ouder en uw kind. Bij PCBO zijn maar liefst 27 scholen in en rondom Apeldoorn aangesloten. De keuze is dus enorm. Nieuwsgierig naar wat onze basisscholen te bieden hebben? Bezoek dan één of meerdere scholen tijdens de open dag op 11 april van 9.00 tot 12.00 uur.

Open dag
De open dag is een mooie gelegenheid om op laagdrempelige wijze de sfeer te ervaren op de basisschool en in gesprek te gaan met directie, leerkrachten, leerlingen of ouders over het onderwijs, de cultuur en de dagelijkse gang van zaken. Ook voor peuters is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school. Op de meeste scholen kun je op de open dag ook een kijkje nemen bij de opvangruimtes van kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang (wanneer aanwezig) en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers.

Zoek een PCBO school
Bekijk hier www.pcboapeldoorn.nl/pcbo-scholen welke scholen aangesloten zijn bij PCBO en kom langs. Nieuwsgierig naar alle scholen van Apeldoorn? Neem dan een kijkje op www.basisscholenapeldoorn.nl.  

 

 

Minister Slob bezoekt PCBO De Diamant Het Rooster

Maandagochtend 5 februari bracht Arie Slob, minister van Basis en Voortgezet Onderwijs, een bezoek aan PCBO-school De Diamant Het Rooster. Hij sprak met leraren en leerlingen over het onderwijs en de uitdagingen die er zijn.

De dag startte gewoon op de school, maar de kinderen wisten snel dat het geen gewone dag zou worden. Tijdens een rondleiding in school sprak hij leerkrachten en leerlingen. Zij vertelden waar ze mee bezig waren en hoe zij de school ervaren. Na een rondleiding door de school, sprak de minister met leerkrachten over werkdruk, talentinzet en -ontwikkeling van henzelf en het lerarentekort. De minister gaf aan dat hij de school in harmonie vond en de gedrevenheid zeer zichtbaar was. Hij stelde verder vragen om een goed beeld te krijgen in welke werkcontext leerkrachten hun werk doen, wat hun perspectief is en wat de mogelijkheden zijn.

De Diamant Het Rooster in Zuidbroek kent twee onderwijsconcepten, namelijk ErvaringsGericht Onderwijs (EGO) en ProgrammaGericht Onderwijs (PGO). Kinderen volgen hier het onderwijs dat bij hen past. Dit vraagt voor leerkrachten wat anders dan klassikaal lesgeven. De school kijkt dan ook naar de talenten van de leerkrachten en zet die in voor het onderwijs. Zo worden taken opgesplitst en wordt er samengewerkt vanuit ieders expertise en rol. Dit levert veel plezier op bij de leerkrachten. Ondanks deze manier van werken ervaart ook deze school werkdruk en de gevolgen van het lerarentekort.

Lees ook het bericht van de school op https://diamant.pcboapeldoorn.nl/ hoe zij deze dag ervaren hebben.

 
balk_oranje.jpg