Nieuws

Ouddirecteuren en -bestuurders PCBO ontmoeten elkaar!

Jaarlijks, en soms wel vaker, treffen ouddirecteuren en - bestuurders elkaar. Verhalen over vroeger, over samenwerken toen en PCBO nog een beetje volgen. Vandaag, dinsdag 5 juni ontmoetten zij elkaar weer bij PCBO op kantoor. Ze spraken met Esther Kopmels, als voorzitter van Raad van Bestuur en spraken over het onderwijs van nu en toen. Zij haalden samen herinneringen op.

Onze historie

Het protestants christelijk onderwijs in Apeldoorn begint in 1861 met één school. De Koningin Julianaschool. Sinds dat jaar is er ongelooflijk veel gebeurd, gegroeid en veranderd in het onderwijs. Talloze professionals hebben een bijdrage geleverd aan het onderwijs door het te vernieuwen, zowel in het onderwijs zoals lesgeven, als de wijze van organiseren en besturen van het onderwijs. In 1982 ontstond PCBO Apeldoorn, als fusie van verschillende christelijke schoolbesturen. In latere jaren hebben andere besturen zich daar nog bij aangesloten en ontstond onze organisatie zoals we dat nu kennen.

Boek over historie

Vorig jaar kwam het boek uit over 25 jaar PCBO Apeldoorn. Diverse personen die vandaag op de reunie waren en vele andere oud-collega’s die in ons verleden van betekenis zijn geweest, delen in dit boek hun verhaal. Interesse in het boek? Mail dan naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

 

 

Onderwijsassistenten gezocht!

Wij zijn op zoek naar een heel aantal onderwijsassistenten om ons onderwijs te komen ondersteunen. Adviesbureau Beteor begeleidt deze zoektocht naar nieuwe onderwijsassistenten en zal de eerste selectie te doen.

Heb je interesse, wil je meer informatie of gelijk solliciteren? Bekijk de vacature dan (vanaf 25 mei 2018) via de website van BeteoR

 

 

 

 

PCBO Apeldoorn voorbereid op privacy-wetgeving

De voorbereidingen voor de nieuwe wetgeving rondom privacy; de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)) bij PCBO zijn in de basis afgerond. In het belang van onze medewerkers en leerlingen hebben we in de afgelopen maanden diverse activiteiten ondernomen om de privacy te waarborgen. 

Functionaris aangesteld

Met de invoering van deze privacy wetgeving is het verplicht om een Functionaris Gegevensbescherming aan te stellen. Hiermee houden we toezicht op het juist omgaan met privacy-gevoelige data. Richard de Groot is aangesteld als Functionaris Gegevensbescherming.

Medewerkers, ouders en/of leerlingen kunnen voor vragen of meldingen bij hem terecht. Hij is te bereiken via:  Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken  

 
balk_oranje.jpg