De Sjofar Prinses Beatrix is officieel geopend!

Nieuwe locatieleider opent de deuren van PCBO De Sjofar Prinses Beatrix in Wenum Wiesel.

Een nieuwe naam was er al en nu is er ook een nieuwe locatieleider. Vanaf volgend schooljaar zal Saskia Stindt als locatieleider PCBO De Sjofar Prinses Beatrix in Wenum Wiesel begeleiden bij de veranderingen die de school te wachten staan. Tijdens de Open Dag op zaterdag 4 juni opende zij officieel de school, waarna er in en rondom de school diverse activiteiten voor belangstellenden, leerlingen en hun ouders georganiseerd waren.

    

PCBO Beatrixschool is een kleine school in Wenum Wiesel, die net als andere dorpsscholen last heeft van de vergrijzing in hun dorp. PCBO Apeldoorn hecht echter veel waarde aan de scholen in deze buitendorpen. Daarom is in het schooljaar 2014 / 2015 onderzocht of ouders van de Beatrixschool open staan voor de heldere christelijke profilering van De Sjofar. Deze school is in de afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft behoefte aan een extra locatie.

Ouders kiezen heel bewust voor De Sjofar, omdat deze aansluit bij hun geloofsbeleving. Hierdoor zijn zij ook bereid om verder te reizen. Ook de huidige ouders van de Beatrixschool kunnen zich in de profilering van De Sjofar vinden en zullen hun kind ook de komende jaren in Wenum Wiesel naar school laten gaan. ‘De omkleuring naar PCBO De Sjofar Prinses Beatrix is dit schooljaar al in gang gezet,’ vertelt Saskia, ‘zo is er al iedere maand het zingen in de hal. Dan oefenen we de christelijke liedjes met de kinderen. Ik denk dat het verschil zit in de verdieping van die christelijke identiteit die ook de Beatrixschool al bezat. Het dorpse karakter en het onderwijsconcept van de huidige school blijven behouden.’

balk_oranje.jpg