Kieswijzer

Om je te helpen te ontdekken wat jij belangrijk vindt in het onderwijs voor je kind,geven we hieronder een aantal tips / vragen die je kunt gebruiken tijdens je zoektocht naar een passende school:

Wat vind je zelf belangrijk in de vorming van je kind? En wat past goed bij je kind? Is er op de school bijvoorbeeld veel aandacht voor cultuur, techniek of ict? Kun je je vinden in de schoolregels?

  • Iedere school heeft een schoolgids, brochure en schoolplan opgesteld waarin je meer kunt lezen over de identiteit, de missie / (onderwijs)visie, de strategie en de onderwijsresultaten van de school. Deze vind je op de website van de school en/of kun je opvragen bij de schooldirectie.
  • Ga vooral sfeer proeven! Iedere schooldirecteur zorgt met plezier voor een persoonlijke rondleiding door de school. Hiervoor moet je wel even een afspraak maken.
  • Praat met leerlingen en hun ouder(s) / verzorger(s): hoe ervaren zij hun school?
  • Check of de manier waarop de school in de praktijk betekenis geeft aan ‘identiteitovereenkomt met je eigen ideeën.
  • Wat zijn de mogelijkheden voor voor- tussen- en naschoolse opvang?
  • Kies je voor een school, zorg dan dat de wederzijdse verwachtingen en afspraken helder zijn.

Deze website kunnen je helpen bij het kiezen van een basisschool voor je kind:

www.basisscholenapeldoorn.nl

Geeft informatie over alle Apeldoornse basisscholen, zowel van PCBO Apeldoorn, Leerplein055 als de Veluwse Onderwijsgroep. Waarbij je keuzes kunt maken op reisafstand, identiteit, onderwijsvorm en voorzieningen.

www.mens-en-samenleving.infonu.nl
Hier vind je een heel handig overzicht met meer informatie over de verschillende onderwijsconcepten. Er staat kort en bondig omschreven wat een bepaald onderwijsconcept inhoud. En je leest er of deze vorm bij jou als ouder en/of je kind past.

 

 

balk_groen.jpg