Nieuws

  1. Nieuws

Digitaal communiceren met ouders

05-02-2019 / nieuws

Communicatie en betrokkenheid van ouders is van groot belang in ons onderwijs. We willen graag samenwerken met kinderen en ouders. Samen afstemmen over hoe het gaat, waar we aan werken en wat er nodig is. Dit doen we uiteraard vooral door persoonlijke gesprekken met ouders en kind, maar ook door ouders te informeren over wat er speelt in de klas en op de school.

[...] Lees meer

Inspectie op bezoek

01-02-2019 / nieuws

In de afgelopen maanden is de Inspectie van Onderwijs bij ons langs geweest. Gewoon omdat zij eens in de vier jaar een bezoek brengen aan een onderwijsorganisatie. Na een gesprek met het bestuur in december volgden in de afgelopen weken de schoolbezoeken. Dit is altijd spannend voor de betreffende scholen. Op dit moment zet de inspectie haar bevindingen op papier. Zodra deze bekend zijn, delen we ze met je. 

De periode van het inspectiebezoek is uiteraard spannend voor iedereen die er bij betrokken is. Onze collega Judith schreef een eerlijke blog over haar bevindingen en ervaringen tijdens het bezoek.  

[...] Lees meer

ICT ondersteunt onderwijs

30-01-2019 / nieuws

Begin 2018 startten we samen met IT-Workz een uitdagende opdracht. In drie jaar tijd gaan al onze scholen aan de slag met het opzetten van een individueel Onderwijs- en ICT-plan. Vanuit kaders en met veel ruimte om als school je eigen onderwijsambities met doelen te formuleren. Om tot een gedegen plan te komen doorloopt elke school drie fasen, van een grondig onderzoek naar de huidige stand van zaken, tot ruimte voor experimenteren en pilots. Lees hier de eerste ervaringen van de scholen.

[...] Lees meer

Een sfeer van avontuur en ontdekken: dat is PC Jenaplanschool De Ontdekking!

15-01-2019 / nieuws

In onze organisatie zie je een grote variatie aan scholen terug. Dit verschil zit hem in uiterlijke kenmerken als schoolgebouw, locatie, schoolgrootte, maar ook het schoolconcept bijvoorbeeld. Naast het mooie reguliere onderwijs dat veel van onze scholen bieden, hebben we ook een aantal vernieuwingsscholen. Denk aan Montessori, Dalton, Jenaplan of Ontwikkelings-, Ervarings- en Programmagericht onderwijs. Elk concept heeft andere focus en vraagt andere skills van de leerkrachten. In dit artikel gaan we in gesprek over Jenaplanonderwijs met Sabrina, directeur van PC Jenaplanschool De Ontdekking.

 

[...] Lees meer

Welkom in de ICT-toekomst van het onderwijs: I-Space

10-01-2019 / nieuws

Wie weet heb je er al iets van gezien of van gehoord: op PCBO Koningin Julianaschool werken we hard aan de ontwikkeling van een I-Space, een soort ICT-lab waar je als leerling en leerkracht alle (nieuwe) snufjes op gebied van onderwijs en ICT kunt leren, zien en ervaren. Danny Bergman, hoofd ICT bij PCBO Apeldoorn en Bas Moes, wijk ICT’er die verbonden is aan een aantal PCBO-scholen, vertellen meer. 

[...] Lees meer

Karen: “naast rekenen ook samenwerken en overleggen.”

13-12-2018 / nieuws

Onlangs verscheen in Volgens Bartjens een mooi artikel over het rekenspel ‘De beurs op met de klas’, ontwikkeld door twee wiskundedocenten van de Pabo Saxion. Spelenderwijs leren kinderen met behulp van kraaltjes en parels optellen, vermenigvuldigen en aftrekken. Onze collega Karen Stronks van PCBO De Bouwhof was gedeeltelijk bij de ontwikkeling van het spel betrokken. In die periode heeft zij ook haar bevoegdheid tot rekencoördinator gehaald: “mijn rol was het in praktijk brengen van het spel op de basisschool.”

[...] Lees meer

Medewerkers PCBO sporten vanaf januari met 40% korting

22-11-2018 / nieuws

Bij PCBO Apeldoorn vinden we het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten. Dit zit hem in een gezonde werk-privé balans, je thuis voelen op je werkplek en in je team en in gezond eten (denk aan de fruitkist die elk team heeft ontvangen op de Dag van de Leraar). Maar bij lekker in je vel zitten hoort ook voldoende beweging. Tamara, collega van De Kring had hiervoor een goed idee en dit zijn we gaan uitzoeken. Zodoende kunnen medewerkers van PCBO Apeldoorn vanaf januari 2019 met gemiddeld 40% korting sporten in de sportschool. 

[...] Lees meer

Update ICT-ontwikkelngen binnen PCBO Apeldoorn

06-11-2018 / nieuws

De afgelopen periode hebben er weer heel veel ICT-ontwikkelingen plaats gevonden bij PCBO Apeldoorn. Veel ontwikkelingen ontzorgen onze medewerkers, ondersteunen ons onderwijs en komen tegemoet aan de nieuwe privacywetgeving die van kracht is.

[...] Lees meer

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

JobAlert

Tijdens of na je studie bij ons werken? Of op zoek naar iets nieuws? Je kunt op de hoogte blijven van onze vacatures door hieronder je gegevens achter te laten. Als er een passende vacature is, laten we je dat weten. 

optioneel