Ervaring Mark

  1. Ervaring Mark

“Eigenlijk ben ik per toeval in het basisonderwijs gerold. Ik had op de middelbare school een exact vakkenpakket en eigenlijk wist ik niet wat ik wilde worden. Uit beroepskeuzetests kwam dat ik een brede interesse heb, dus ook vanuit daar geen gericht advies. Ik ben naar de HEAO gegaan, maar al snel kwam ik er achter dat dat niet mijn ding was. Dan maar even een tussenjaar en in dat jaar vroeg mijn buurman of ik hem niet een dagje wilde helpen in zijn groep 8. Toen ik die dag een boek voorlas aan de klas was ik meteen verkocht. De interactie met de kinderen die van alles willen weten en het enthousiasme dat zij uitstralen deed iets met me.

Aan de slag
Ik ben de PABO gaan doen en kon mijn eindstage doen bij basisschool Het Anker. Na de PABO kon ik voor 2 dagen per week daar aan de slag en daarnaast ben ik geschiedenis gaan studeren. Een perfecte combinatie. Het werk voelde als een hobby en niet iets waar je iedere ochtend weer naartoe moet. Na mijn studie geschiedenis kon ik fulltime aan de slag. Nu ik directeur ben, heb ik wel een andere rol. Toch blijf ik het contact met de kinderen opzoeken. Ik ben veel in de school en in de groepen aanwezig. De Diamant is een school met Programmagericht onderwijs en Ervaringsgericht onderwijs. Ik heb bewust voor deze vorm van onderwijs gekozen. Mijn ervaring is dat iedereen iets anders nodig heeft om zich te ontwikkelen. Dat komt hier goed tot zijn recht.

"PCBO Apeldoorn biedt ruimte voor ontwikkeling en scholing, heeft een groot netwerk en is ambitieus."

Een prachtige kans
Ik ben bij PCBO Apeldoorn binnengerold door de oud-directeur van de school. Tijdens mijn stage hadden we een goede klik en we kregen de ruimte om het onderwijsconcept verder uit te werken. Dat was een prachtige kans. We werken nog steeds samen. PCBO Apeldoorn biedt ruimte voor ontwikkeling en scholing, heeft een groot netwerk en is ambitieus. Ik kan me goed vinden in de visie van PCBO Apeldoorn en alles is hier goed geregeld.”

Directeur Mark

Lees hier meer verhalen van collega's die bij ons werken!

Intern begeleider Maaike

Lees hier het verhaal van Maaike

Marketing- en communicatieadviseur Marije

Lees hier het verhaal van Marije

Senior medewerker facilitaire zaken Ron

Lees hier het verhaal van Ron

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.