Menu

Keuzehulp

Ploeg 1

Hoe kies je de juiste school?

Een school kiezen voor je kind doe je in de meeste gevallen maar één keer. Daarom is het belangrijk goed te kijken naar wat past bij je kind, wat past bij jezelf als ouder en wat het beste aansluit bij ‘thuis’. Hoe kom je tot de juiste keuze? De onderstaande aandachtspunten kunnen je helpen bij het kiezen van een basisschool.

Sfeer

Hoe belangrijk vind je een ‘welkom-gevoel’, de gastvrijheid en persoonlijke aandacht voor jou en jouw kind? Geeft de school een veilig gevoel?

Onderwijsaanbod

Wat wil je dat je kind gaat leren? In hoeverre wil je het dat er aandacht is voor bijzondere vakken zoals techniek, vreemde talen en creatieve vakken? En aandacht voor bijvoorbeeld bewegen en natuur? 

Identiteit

Hoe wil je dat het christelijk geloof wordt vormgegeven op de school? Welke andere elementen van een identiteit spelen een rol?

Diversiteit

Telt het mee of je kind les krijgt van zowel mannelijke als vrouwelijke, van zowel oudere als jongere leerkrachten? En spelen culturen en achtergronden een rol in de school?

Leeromgeving

Kies je op basis van het schoolgebouw en de inrichting van het schoolplein? En kijk je op de school gebruik maakt van ICT en digitale leermiddelen?

Samenwerking met jou als ouder

Wat wordt er van jou als ouder verwacht? In hoeverre wil je betrokken zijn bij activiteiten? Op welke manier praten school en jij met elkaar?

Schoolgrootte

Hoe belangrijk vind je het leerlingenaantal op de school? Ga je voor een grote of kleine school?