Menu

ICT-lab: iSpace

ispace (akoord)

Welkom in de ICT-toekomst van het onderwijs...

Welkom bij iSpace!

iSpace is hét ICT-lab van PCBO Apeldoorn, waar alle leerlingen van de 25 scholen van PCBO Apeldoorn lessen kunnen volgen en zo kennis kunnen maken met de nieuwste ICT-technieken, zoals programmeren, robotica en 3D-printen. 

ispace2 (akkoord)

Waarom is ICT-les zo belangrijk?

We leven in een tijd waarin digitale vaardigheden van essentieel belang zijn. Kinderen komen al op jonge leeftijd in contact met technologie. Bij PCBO Apeldoorn vinden we het belangrijk dat ze niet alleen passieve gebruikers zijn, maar ook actieve deelnemers die begrijpen hoe technologie werkt. Met iSpace bieden we leerlingen (van alle 25 PCBO scholen) de gelegenheid om die kennis op te bouwen met praktische ervaringen, die kinderen een voorsprong geven in de digitale wereld.

iSpace bevordert creativiteit

Ook bevordert iSpace creativiteit en probleemoplossend denken. Het leren programmeren en het werken met robots moedigt kinderen aan om logisch te redeneren, patronen te herkennen en innovatieve oplossingen te bedenken voor complexe uitdagingen. Daarnaast stimuleert het ICT-lab teamwork en samenwerking. Kinderen werken binnen iSpace vaak samen aan projecten en leren hiermee hoe ze hun ideeën kunnen communiceren en delen. Dit bevordert niet alleen technische vaardigheden, maar ook hun communicatie- en sociale vaardigheden.

Met iSpace stomen we kinderen klaar voor hun (digitale) toekomst!